Lažnim vestima protiv MUP-a

Odavno je pojedinim organizacijama postala praksa da kada nemaju prave argumente, onda lažima i napadima pokušavaju da diskredituju MUP. Tako je ponovo Beogradski Centar za bezbednosnu politiku (BCBP), verovatno po nalogu svojih mentora iz inostranstva, ponovo krenuo sa lažnim vestima i spinovanjem.

Ovaj put na meti BCBP našao se Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. U organizaciji koalicije prEUgovor, na predstavljanju publikacije Instutucionalni barometar, predstavnici BCBP su izjavili da u Sektoru unutrašnje kontrole ima svega 80 zaposlenih. Ova informacija naravno nije tačna i zasnovana je pretpostavkama koje za cilj imaju širenje lažnih vesti i napad na MUP.

Indikativno je da je ova lažna vest puštena u periodu kada MUP pojačava upravo navedeni Sektor. Najavljeno je da će ovaj Sektor biti pojačan ljudstvom početkom sledeće godine. I ponovo dolazimo do zaključka da u Srbiji ima onih kojima smeta jačanje bezbednosnog sektora, a kako nemaju ništa da argumentuju, ondakreću sa širenjem lažnih vesti.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da iznošenje lažnih informacija i vesti i javni napadi na MUP moraju prestati. Pitamo gospodu iz BCBP i njihove mentore iz inostranstva, šta žele da postignu ovim instruiranim napadima i zašto im smeta jačanje i opremanje policije?

Stevan Đokić