Kome smetaju deca?

Pre nekoliko dana osvanula je vest koja bi trebala sve da nas zabrine. Radi se o svađi stanara u naselju Stepa Stepanović u Beogradu. Svađa nije obična, jer jednoj strani u ovom malom ratu smetaju deca.

Roditelji su deci o svom trošku napravili igralište gde bi deca mogla da provode vreme. Međutim, jedan deo stanara odlučno je krenuo u borbu da se dečija igra zaustavi i parkić ukloni. Pitamo se kakvi su to ljudi…ako ih uopšte ljudima možemo nazvati. Smatramo da je ovo veoma alarmantno i da svi moramo da se uključimo u ovu ali i slične svađe i da stanemo da stranu dece, malih ljudi koji su budućnost ove države. 

Oni kojima smeta dečija igra i smeh, treba da razmisle o tome da li su i oni nekada bili mali i da li su se igrali u blizini svojih zgrada i kuća. Nemojmo deci uzimati njihovo osnovno pravo – pravo da budu deca!

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA odlučno staje na stranu dece i roditelja koji su se potrudili da im naprave ovo igralište. Neka deca ne osete mržnju i neka deca budu samo deca.

Stevan Đokić
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA

Vest možete pročitati na ovom linku