Jehovini svedoci u doba korone

Danas smo dobili informaciju od građana da se na području Ceraka, Žarkova i Vidikovca u Beogradu masovno ostavljaju poruke na papiru ispod brisača ispisane rukom. U pitanju je organizacija pod nazivom „Jehovini svedoci“ koja se otvoreno bavi prozelitizmom u Republici Srbiji i vrbuje vernike ostalih konfesija i verskih zajednica u svoje redove što je neprofesionalno, a takođe i nekolegijalno, jer druge verske zajednice ne odlaze kod njihovih članova i ne rade na pridobijanju istih.

Zbog trenutne situacije građani su pod velikim stresom, napeti, te zbog toga mogu biti izmanipulisani od strane drugih lica koja trenutnu situaciju koriste za vrbovanje. U navedenom pismu koje se ostavlja građanima citira se Sveto Pismo, Isaija 46:10 gde piše: „Ja od početka javljam šta će na kraju biti. Od davnina javljam ono što još nije bilo. Ja kažem: Moja namera će se ostvariti i učiniću sve što želim.“ Ovim se na perfidan način propoveda Božije delo i Sveto Pismo što kod običnog građanina ne izaziva nikakvu sumnju u namere onoga koji to propoveda.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje perfidno vrbovanje jehovinih svedoka te apelujemo na građane da dobro provere ono što im se nudi pre nego što ukažu svoje poverenje nekome ko ih može odvesti sa pravog puta. Kao i „Jehovini svedoci“ mi takođe možemo citirati Sveto Pismo te imamo saopštiti sledeće: „Jer će biti nevolja velika kakva nije bila od postanja sveta dosad, niti će biti. I da se oni dani ne skrate, niko ne bi ostao; ali izabranih radi skratiće se dani oni. Tada ako vam ko kaže: EVO OVDE JE HRISTOS ILI ONDE, NE VERUJTE. JER ĆE IZAĆI LAŽNI HRISTOSI I LAŽNI PROROCI, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane. Eto vam kazah unapred. Ako vam dakle kažu: evo ga u pustinji, ne izlazite; evo ga u sobama, ne verujte“. – Jevanđelje po Mateju 24:21-26.
Razmislite pre nego što donesete bilo kakvu odluku

Nemanja Ivančić, predsednik Odseka 3 Centra DBA