Javno obraćanje predsednika DBA članovima svih NVO, kolekcionarima i penzionerima MUP-a

Kako se najavljuju hapšenja i lažno označavanje da su svi kriminalci i deo mafije, Stevan Đokić odlučio je da se obrati svim članovima DBA, članovima ostalih NVO civilnog sektora bezbednosti, kolekcionarima, radnicima u privatnom obezbeđenju i penzionerima MUP-a.

Poštovani članovi DBA, članovi ostalih NVO, penzioneri MUP-a i kolekcionari, apelujem na vas da sklonite, odnosno sakrijete vaše značke, da ih više ne nosite sa sobom nigde niti da ih javno ističete u kancelarijama ili kod kuće. Takođe, ukoliko imate plakete, majice, nalepnice, isto uradite sa njima. Nemojte da dovodite sebe u situaciju da budete protivpravno lišavani slobode i odmah osuđivani na enormno visoke kazne.

Neustavna Uredba koju će sprovoditi jedan deo MUP-a, a na inicijativu jednog nereprezentativnog sindikata policije, počeće da se sprovodi od subote, 26.12.2020. godine. Tako ćemo se izjednačiti sa Severnom Korejom, a pogaziti sve evropske zakone. Uslediće lov na sve članove NVO civilnog sektora, penzionere MUP-a, na sve kolekcionare.

DBA će od danas, 22.12.2020. privremeno stopirati učlanjavanje, dok smo izradu i izdavanje članskih značaka stopirali još 18. decembra, iako je utvrđeno da naša članska značka ne liči na značku policije koja je precizno opisana u Uredbi iz 2017-te godine, kako boja, tako i natpisi i dimenzije. Na vanrednoj sednici DBA rukovodstva od 17.12.2020. godine odlučeno je i da ne koristimo više stari logo, odnosno da koristimo logo koji nema dodirnih tačaka sa policijskim, odnosno da se koristi logo koji prema Zakonu o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije nije sporan.

Pored toga, DBA će u narednom periodu pristupiti iščlanjavanju onih članova koji su zaposleni u MUP-u, kako isti ne bi imali probleme na poslu. Isto tako, prekinućemo program prakse i volontiranja koji smo imali kako ni ti studenti ne bi bili u problemu. Ko bude želeo da prekine članstvo u DBA, biće mu poslata potvrda da više nije član. Prestaćemo i sa izdavanjem sertifikata i obukama privremeno kako bi mogli da napravimo nove Ugovore sa profesorima i ostalim predavačima.

Kako je danas do mene došla, još uvek neproverena informacija, da među policajcima kruži sms u raznim grupama, da je naređenje da se hapse i privode svi kod kojih se nađe bilo kakva značka, osim IPA, tako i ja sve Vas molim još jednom da sakrijete svoje značke i plakete a nalepnice skinete. Nemojte se previše brinuti jer ćemo u narednom periodu pokrenuti lavinu prijava i ocena ustavnosti i zakonitosti kako bi zaštitili sve članove. IPA je registrovana identično kao i mi, odnosno i oni su NVO, isto im je članstvo kao i kod drugih, pa ne shvatamo čemu ovakva selektivna primena Uredbe i Zakona.

Mi nismo protiv Uredbe u celosti, naprotiv, mi smo takođe želeli da se ovaj problem reši, ali očigledno tada nije bilo političke volje, a sada, čini se da ostatak ljudstva prethodnog ministra ostavlja vruć krompir novom ministru, ali i celokupnoj vladi, jer ovo je opasan udarac koji će za posledicu imati i uključivanje EU preko naših predstavnika u tim institucijama.

Mi takođe nismo protiv MUP-a i policije, jer znamo da ovo nije mišljenje većeg dela, ali obzirom da niko iz MUP-a nije odgovarao na naše uporne molbe za sastanak, pretpostavljamo da je ta manja struja pobedila. Držite se, jer nećemo ostaviti naše članstvo na cedilu, ni u jednoj NVO jer nas je ovaj problem ujedinio a dobijamo pisma podrške i iz inostranstva. Nećemo ostaviti na cedilu ni kolekcionare, niti nepravedno zapostavljene penzionisane radnike MUP-a.

Živela Srbija!!!!

Stevan Đokić, DBA