Glasno NE legalizaciji marihuane

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje javni poziv za legalizaciju marihuane koji je uputila naša poznata šminkerka Jelena Maćić preko društvenih mreža.

Smatramo da je nedopustivo da ovako javno propagiranje konzumiranja narkotika prođe bez osude. Legalizacija bilo koje droge može da donese samo štetne posledice, i toga nisu svesni oni koji konzumiraju marihuanu i oni koji se zalažu za njenu legalizaciju.

Mnogi veruju da marihuana spada u lake droge i da nije opasna. Centar DBA smatra da ne postoje lake i teške droge, droga je droga i ne treba je legalizovati, te se protivimo svakoj propagandi koja ima za cilj promociju i legalizaciju bilo koje droge.

Mi se ne bavimo politikom te ne ulazimo u činjenicu da li je ovo politički potez Jelene Maćić, ali svakako bio on politički ili ne, moramo ga svi, kao celokupno društvo, osuditi. Podizanjem granica mogućom legalizacijom marihuane dobili bi samo loše stvari i baš iz tog razloga potrebno je da podignemo glas protiv svih onih koji kroz predloge o legalizaciji droge pokušavaju da uruše Srbiju.

Tvit Jelene Maćić kojim otvoreno podržava legalizaciju droge

NE DROGAMA – NE JELENI MAĆIĆ