Gde je Barbara Vitez? Četiri godine od nestanka

Danas se navršava četiri godine od nestanka Barbare Vitez. Ona je tog 25. novembra 2016-te godine otišla na rođendansku proslavu, koja se nije dogodila, i još uvek se nije vratila kući.

Tek je krenula u Srednju školu te godine, upoznala nove drugare. Imala je tada 15 godina. Danas Barbara ima 19 godina, ali njeni roditelji ne znaju gde je ona. Te večeri kada je nestala pojavila se i teorija o njenom padu u Tisu. Iako je reka češljana 43 dana, nije pronađena ni Barbara, ali nije pronađen ni jedan odevni predmet ili bilo šta drugo što bi moglo da potvrdi tu teoriju.

Roditelji Barbare Vitez tokom ove četiri godine dobijali su razne informacije za koje se tokom istrage ustanovilo da nisu validne. Ono što je neka vrsta pomaka u celoj priči jeste činjenica da je Interpol Barbaru Vitez stavio na žutu poternicu, koja se inače oglašava za nestala lica. Pored svega toga, dogodio se niz nelogičnosti same večeri nestanka.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA apeluje na novog ministra policije, gospodina Aleksandra Vulina, da se posveti ovom i sličnim slučajevima, jer nestale ne smemo zaboraviti.

Stevan Đokić
DBA