Država mora da ide do kraja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle završene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, obavestio je i građane o temama ali i o detaljima same sednice. Najvažnije izgovorene reči koje je predsednik uputio kriminalnim grupama i mafiji su „Izbrojani su vam dani na slobodi“.

Ministar Unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, najavio je nova hapšenja, ali je i izneo frapantne podatke oko prisluškivanja predsednika. Prema onome što je izjavio, evidentirano je 1572 zapisa. To znači da je tih prisluškivanih razgovora bilo mnogo više, ali da je tih 1572 evidentirano. Jasno je rekao građanima Srbije da su u to bili uključeni pripadnici MUP-a, te da su mnogi „pali“ na poligrafu.

Sada nesumnjivo znamo da je deo MUP-a formirao paralelne strukture bezbednosti koje su prisluškivali predsednika, njegovu porodicu i saradnike, koji su nameštali afere poput „Jovanjice“, koji su prikrivali i davali logistiku kriminalnim grupama koje su se krile iza navijačkih struktura. Ono što mi kao građani očekujemo sada, jesu imena svih umešanih policajaca, optužnice protiv njih i procesuiranje. Takođe, očekujemo da kao građani Srbije dobijemo informaciju i o umešanosti stranog faktora ali i povezanosti sa opozicijom, jer ne smemo zaboraviti da su pojedini stranci, neki i u navijačkim formacijama, bili prisutni na neredima i tokom pokušaja upada u Skupštinu.

Fotografije koje smo videli večeras izazivaju i gađenje i strah, jer neverovatno je da smo na ulicama imali ljude koji su bili spremni na takva zverstva. Takođe i oružje koje se nalazi na jednoj od fotografija, a koje je zaplenjeno od kriminalne organizacije kojoj se na teret stavlja izvršenje najtežih krivičnih dela, nije za potceniti. Veliki arsenal oružja kojim bi se mogla opremiti jedna osrednja jedinica koja bi mogla da napravi ozbiljne nerede. Verovatno bi to i uradili, ali policija i BIA su reagovali na vreme.

Predsednik je rekao da su u telefonima uhapšenih pronađene fotografije na kojima su označeni pošteni policajci koji su vodili istrage protiv te kriminalne organizacije. Apsolutno je jasno da su te i slične informacije kriminalnoj grupi prosleđivali policajci koji su radili za mafiju i koji su obrukali veći deo časne i poštene policije.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA predložiće Ministarstvu unutrašnjih poslova da se zakonski uredi oblast prema kojoj bi svaki policajac koji je na važnoj funkciji morao dva ili tri puta godišnje da ide na poligrafsko testiranje kako bi se utvrdilo da li je tokom svog rada učinio nešto protivzakonito. Takođe, na važnim funkcijama u policiji trebalo bi da budu ljudi koji su patriote i koji vole svoju državu. Važno je i da napomenemo da mafija nije samo imala ideju da udari na predsednika, nego i da preuzme vođenje državom kako bi određenom stranom faktoru učinili uslugu, a sebi napunili džepove. U toj mafiji sigurno ima i političara koji su na važnim funkcijama ali i političara iz prethodne vlasti.

Mafija je pustila pipke na sve važne stvari u Srbiji, te su polako formirali paralelne strukture raznih institucija, pre svega policije i carine ali i sprege između pojedinaca iz vladajuće strukture i opozicionih političara. Mnogi su još uvek na slobodi i verujemo da opasnost po Srbiju i predsednika još uve nije prošla. Baš iz tog razloga, Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da bi ova borba morala da ide do kraja, da se pohapse i procesuiraju svi činioci te mafije, ne samo oni koji su ubijali, nego i oni koji su odavali informacije, nameštali afere, prikrivali izvršioce, bili logistika…Sada je pravi trenutak i da se MUP očisti od nečasnih ljudi, a da se zaposle sposobni i pošteni mladi ljudi, da se među savetnicima ministra Vulina nađu i iskusni operativci i oni koji su vodili specijalne jedinice, a danas su u penziji.

DBA pozdravlja i podržava jačanje bezbednosnog sektora jer prema najavi predsednika Aleksandra Vučića, Srbija će obezbediti opremu kojom će moći da „razbija“ kriptovane poruke i na taj načih dođe do informacija koje će bezbednosnim strukturama pomoći da u narednom periodu svaki vid organizovanog kriminala saseku u korenu.

Živela Srbija!!!