DBA nije razbijala demonstracije! DBA nije parapolicija!

Dana 07. jula 2020. godine Beograd i Skupština ponovo su pretpeli divljanje i uništavanje. Policija, koja radi težak posao, napadnuta je, a uništeno je i pet policijskih vozila.

U javnosti, a pre svega na društvenim mrežama pojavile su se najgore dezinformacije koje za cilj imaju da stave metu na čelo predsedniku DBA Stevanu Đokiću i njegovoj porodici ali i svim ostalim članovima DBA. Naime, pojedinci su objavili da se Stevan Đokić, zajedno sa svojim članovima iz DBA, našao sinoć na strani policije, i da su zajedno sa policijom hapsili i tukli demonstrante.

DBA nije učestvovala u sprečavanju demonstracija! DBA nikada nije hapsila nikoga jer za tako nešto nije ni ovlašćena! Mi smo organizacija koja posluje u skladu sa svim zakonima što je veoma lako proverljivo. Ukoliko je neki član DBA kao građanin učestvovao na strani demonstranata, ili kao policajac na strani MUP-a, to je njihova lična odgovornost ili profesionalna obaveza, DBA ni predsednik DBA nisu bili ni prisutni na sinoćnjem dešavanju.

Svakako osuđujemo divljanje i uništavanje Skupštine koje smo imali prilike da pratimo uživo na televiziji N1. Osuđujemo i napad na policiju kao i uništavanje vozila i opreme. Osuđujemo i prekomernu upotrebu sile od strane pojedinih policajaca. Jednostavno, osudjujemo svaki vid divljanja i nasilja.