Završen prvi Basic shooting course u Požarevcu

Završen prvi Basic shooting course u Požarevcu. Organizatori Ratković Srdjan Dušan Radijković i Centar za bezbednost DBA. Ucestvovali članovi kluba Urban jutsu i članovi wing chun kluba Požerevac sa čanovima DBA Beograd. “Ovo je prva od obuka centra bezbednosti i nadamo se da već u Julu mesecu bude organizovano taktičko pucanje. Učestvovalo je 50 učesnika. Zahvaljujemo se svima”  – rekao je Ratković Srđan, član DBA centra i jedan od instruktora borilačkih veština ovog centra.

 

Učesnici su imali prilike da se oprobaju i pokažu veštine u praktičnom pucanju na poligonu i uporede svoje  sposobnosti.

Ovakvi skupovi povećavaju bezbednosni nivo ne samo pojedinaca već i društva u celini, posebno je poželjno da devojke i dame nauče osnove rukovanja oružjem i isprobaju se u praktičnom pucanju.

Današnje društvo treba umesto da viktimizuje žene – da ih osposobi da budu jednake sa muškarcima, a to znači da budu sposobne i obučena za samoodbranu kako borilačkim veštinama, tako i vatrenim oružjem – jer oružje nije samo za muškarce – već sa svakog ko želi da odbrani sebe ili svoju porodicu.